0.8.10.

Lördag 11 December 2004 ur NV

"Sista Gymnasiedansen på E"

I torsdagskväll var det fullt av dansande par på dansgolvet på E. Det var den sista Gymnasiedansen i lokalen innan den ska byggas om till filmstad. Gymnasiedansen flyttar nu till Rotan i Skelleftehamn. Men under finalkvällen var det många som ville passa på att dansa foxtrot, bugg och även lite salsa!

Trots att det var fullt på dansgolvet kändes det som om det var färre där än förra gången. Det tyckte Linnea Lundmark och Mia Lundström, som varit på alla danser, var trist.

-Det är ju roligare om det är mer folk, säger Mia.
-Mer snyggingar, påpekar tjejerna leende.

Båda tjejerna tycker att det kan vara lite pinsamt att bjuda upp. Det är lättare att bjuda upp dem man känner. Fast Linnea och Mia tycker ändå att det är lite kul med spänningen att bjuda upp någon okänd. Att Gymnasiedansen hittills har varit på torsdagskvällar vanliga veckor har tjejerna olika uppfattning om. Mia tycker inte om det, men Linnea har en annan syn på saken:
-Det är ändå bra, då förstör man ju inte fredagskvällen!

Eftersom det är så trångt på dansgolvet finns det inte så mycket utrymme att ta ut stegen. Därför är det lätt att foxtroten mer blir till en vanlig tryckare. Det tycker tjejerna är synd, de vill ha mer foxtrot! Under torsdagskvällen hanns det även med en liten dansuppvisning av olika pardanser som salsa och foxtrot, där man med glimten i ögat visade upp en bugg där killarna hade kjol och tjejen intog rollen som killen.

Man delade också ut priser till blandannat ett av de första paren ut på dansgolvet. Musiken framfördes av livebandet Watson vilket också höjde stämningen. Till framtidens gymnasiedanser på Rotan i Skelleftehamn kommer det att anordnas bussar, i alla fall för dem som har köpt förköp. Förhoppningvis kommer lika många, om inte fler, att söka sig dit!

Se större bild
Fullt på dansgolvet. Många gymnasieungdomar tog chansen och gick ut på dans i torsdags.

Se större bild
Foxtrot är dansen där man
ska hålla om varandra.

Se större bild
Sanna Lundström och
Andreas L Nilsson sista
dansen på E.

Se större bild
Mia Lundström och Linnea
Lundmark väntar på att bli
uppbjudna till dans.
Läs Originalartikeln på Norran.

Text & Foto:
Hanna Jonsson Lövbom