0.8.1.

Lördag 25 Oktober 2003

Succé för danskväll

På torsdagskvällen var det gymnasiedans på Underbar, som en uppöljning till dansdagarna som alla tvåor på gymnasiet har haft. NV var där, men absolut inte ensam...
Klädseln var allt från joggingbyxor till högklackat. Men jeans och randig tröja var onekligen mest populärt, det satt på var och varannan tjej.

300 betalande, mer än dubbelt så många som vid förra årets danskväll, varav faktiskt ungefär hälften var killar, gjorde att arrangören och dansläraren Odd Vesterli var mer än nöjd med kvällen. Det tror jag att de flesta av ungdomarna också var. De som inte dansade satt runt borden och pratade och skrattade och spanade in varandra. Många peppade sina kompisar att bjuda upp, det här var ju faktiskt en mycket bra chans att komma i kontakt med den man spanat in på skolan.

- Mysig stämning, tyckte några tjejer. Det är mycket mer killar än vi trodde!

I början spelades foxtrotmusik, och just när de flesta hade börjat komma igång och bjuda upp folk, så blev det salsa! Det avskräckte några, de försvann från dansgolvet i någon minut, men kom sedan tillbaka med en polare istället. Om man dansar med sin kompis är det ju okej att göra bort sig - och man kan klaga högljutt på den andra!

Kvaliteten på dansandet varierade. Jag själv dansade med en kille och dömde ut honom totalt i bugg, men sedan fick jag se när han dansade runt med en annan tjej och fullständigt ägde dansgolvet! Då insåg jag mina begränsningar och höll mig till foxtrot i fortsättningen.

Efter sista dansen, i kön till garderoben, hördes kommentarer som "det här var mycket roligare än jag trodde" och senare också att några hade väldigt ont i ryggen. Men de skrattade ändå! Överlag hördes bara positiva reaktioner och alla verkade ha jätteroligt - en lyckad kväll, helt enkelt!

Jenny Lundström

Större bild Sylvia Ågren med partner.

Större bild Foto: JENNY LUNDSTRÖM
På dansgolvet.Läs Originalartikeln på Norran.