0.8.7.


Nybörjare besökte Rotan-Maran...

I fredags besöktes Rotan-Maran av ett glatt gäng nya dansare. Under veckan som var provade några av dom på att för första gången dansa riktig foxtrot, bugg och salsa med hjälp av instruktören Odd Vesterli från Skellefteå.

I fredags på Rotan-Maran i Skelleftehamn befann sig några elever från Balder- och Kaplanskolan som alla hade en sak i huvudet... Att få prova på hur det är att vara ute på vanlig så kallad "styrdans". Flera av eleverna var till att börja med lite nervösa och blyga men ändå nyfikna på vad som skulle ske under kvällen. För nu var man ute på dans tillsammans med dansinstruktören Odd Vesterli som lett undervisningen tidigare under veckan.

Eleverna hade fått tillfälle att på skoltid prova på både lite bugg, foxtrot och salsa. Då eleverna fick veta att dom skulle ha dansundervisning blev reaktionen lite olika bland killarna och tjejerna. En del killar tyckte att det skulle bli tråkigt och någon var till och med helt emot detta med dans. Tjejerna däremot tyckte att det skulle bli kul med något annorlunda...

Odd Vesterli som engagerats som dansinstruktör upplevdes som framåt och kunnig av eleverna och han fick till slut med sig de allra flesta på lektionerna när man tränade. Odd hade även pratat med Rogher Hedlund som är föreståndare för Folkets Hus i Skelleftehamn om att eleverna hade fått denna chans att prova på lite dans, och att de nu bara behövde få komma på en vanlig dans för att praktisera det dom lärt sig. Rogher tyckte att detta lät som en mycket god idé och erbjöd därför eleverna att få komma in på Rotan-Maran till ett bra pris. Eleverna behövde bara betala 60 kronor mot ordinarie entrépris på 130 kr.

Väl på plats på Rotan kom nervositeten krypande... skulle man våga bjuda upp, tänk om jag blir nobbad, tänk om den jag dansar med tycker att jag är klumpig och så vidare... Till att börja med var det trögt med uppbjudandet, men efter ett tag började det gå bättre och bättre för att till slut gå riktigt bra, man blev ju även själv uppbjuden fyllde någon i.

På Rotan befann sig denna kväll även fyra unga killar från Italien som aldrig tidigare sett denna form av dans och naturligtvis så "råkade" några av tjejerna ut för killarna. Detta blev nu extra roligt för tjejerna som nu fick agera instruktörer och visa killarna från Italien hur man dansar foxtrot i Sverige, vilket uppskattades.

På frågan om vad eleverna tyckte om kvällen på Rotan var svaret entydigt. Kul, roligt, Ja någon sa till och med att det var trevligare än att gå på disco... Musiken som Boogart och Blender bjöd på var både härlig och glad. Alla sa att detta inte var sista gången som man skulle gå ut på vanlig dans, inte ens killen som till att börja med hade varit helt emot detta med dans tvekade att säga att han också gärna skulle gå ut igen.

Nu hoppas eleverna att Odd kan fixa en lokal så att man kan fortsätta och finslipa tekniken så att man hänger med i alla olika steg och turer som finns inom dansen. För ännu har dom mycket kvar att lära då dom ser hur elegant Odd glider ut på golvet med sin danspartner i en smäktande tryckare...

Läs Originalartikeln på Skelleftehamns nyhetssida.